TAGEM Devam Eden Projeler
SN PROJE NO PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ PROJE ADI FAKÜLTE BÖLÜM BÜTCE YILI
1 TAGEM-17/AR-GE/11 Prof. Dr. Sevil YÜCEL Tarımsal Atıklardan Elde Edilen Nanogözenekli Silika Aerojellerin Gıda Katkı Maddesi Olarak Değerlendirilmesi İçin Optimizasyon Çalışmalarının ve in vitro Hücre Testlerinin Yapılması Kimya - Metalurji Biyomühendislik 2017
2 TR10/15/YNK/0057 Prof. Dr. Ayşegül AKDOĞAN EKER Bilimsel Araştırma ve Eğitimde Mobil Laboratuvar ile İleri Karakterizasyon Uygulamaları Makine Makina Mühendisliği 2016
3 TAGEM-15ARGE-41 Yrd. Doç. Dr. Rabia ÇAKIR KOÇ Toxoplasma Gondii'ye Karşı Nano Boyutta Aşı Formülasyonlarının Geliştirilmesi ve Deney Hayvanlarında Etkinliğinin İncelenmesi Kimya - Metalurji Biyomühendislik 2015
4 TAGEM-15ARGE- 35 Doç. Dr. Didem ÖZÇİMEN Mikroalgal Ekzopolisakkaritlerin Sütlü Tatlılar Endüstrisinde Kullanımı ve Biyoaktif, Reolojik ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Kimya - Metalurji Biyomühendislik 2015
5 TAGEM-14/ARGE/17 Prof. Dr. Dilek TURGUT BALIK Theileriosis'in Tedavisinde Kullanılabilecek Yeni Bir İlaç Adayı Tespit Etmek İçin Kumarin Türevlerinin Theileria Annulata'nın Enolaz Enzimini İnhibisyon Potansiyelinin Araştırılması Kimya - Metalurji Biyomühendislik 2014
6 TAGEM-14/ARGE/22 Doç. Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ Gıda Atıklarından Geri Kazanılan Modifiye Pektinin Fonksiyonel ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Kimya - Metalurji Gıda Mühendisliği 2014
7 TAGEM-14/ARGE/06 Prof. Dr. Melda ALTIKATOĞLU YAPAÖZ Farklı Nanopartiküllerin Yeşil Sentezi ve Bitkilere Etkileri Fen - Edebiyat Kimya 2014
8 TAGEM-14/ARGE/05 Prof. Dr. İbrahim IŞILDAK Seralarda Bitki Hastalıklarının Erken Tespiti İçin Kalsiyum ve Salisilik Asit Seçici Sensörlerin Geliştirilmesi ve Uygulanması Kimya - Metalurji Biyomühendislik 2014
9 TAGEM-13/ARGE/03 Doç. Dr. Osman SAĞDIÇ Gıdalara Normal veya Tağşiş Amaçlı Katılan Jelatin Kaynağının Tespiti İçin Yeni Yöntemlerin Geliştirilmesi Kimya - Metalurji Gıda Mühendisliği 2013
10 TAGEM-13/ARGE/04 Prof. Dr. Muhammet ARICI Ekşi Hamurdan Starter Kültür olarak Kullanılabilecek Mayaların İzolasyonu, Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Bu Mayaların Ekmek Üretiminde Kullanılması Kimya - Metalurji Gıda Mühendisliği 2013